zaterdag 22 februari 2014

Spreek, gedichten, spreek hem tegen;
dat hij leeft dient niet verzwegen.

In memoriam Leo Vroman


Foto: Keke Keukelaar

maandag 10 februari 2014

Kersverse Muiderkring (2)

 
Foto: Jacqueline Huber
Assemblage: Ingeborg van der Enden

Van links naar rechts: Ramsey Nasr, Noraly Beyer, Boris Dittrich, Nelleke Noordervliet, A.F.Th. van der Heijden, Anna Enquist, Adriaan van Dis, Wiel Kusters, Ali B, Jan Terlouw, (achter de deur) Kees van Kooten.

Voor meer informatie over de Muiderkring van Nu, kijk hier.

vrijdag 7 februari 2014

Kersverse Muiderkring (1)


De Telegraaf, 7 februari 2014:

"In de 17e eeuw was het op het Muiderslot, waar P.C. Hooft woonde, een komen en gaan van invloedrijke mensen. Twee eeuwen later werd er een naam voor bedacht: de Muiderkring, hoewel die als zodanig nooit samenkwam. Het slot vroeg zich af hoe zo'n Muiderkring er anno nu zou uitzien.

Voor de catalogus van de tentoonstelling OOG in OOG, die tot en  met 3 november duurde, werd een verhaal geschreven waarin naar parallellen is gezocht, tussen de tijd van toen en nu, mensen die elkaar inspireerden met zang, muziek en vooral gesprekken op niveau. Naast de P.C. Hooft van deze tijd, A.F.Th. van der Heijden, werden Adriaan van Dis, Boris Dittrich, Anna Enquist en Nelleke Noordervliet gegroepeerd. Het publiek mocht de rest van de kring invullen. Uit de bus rolden de namen van Wiel Kusters, Ramsey Nasr, Jan Terlouw, Noraly Beyer en Kees van Kooten. Als publiekslieveling van met name leerlingen uit het voortgezet onderwijs werd Ali B daaraan toegevoegd." 

Kunstenaar Ingeborg van der Enden maakte een assemblage van de nieuwe Muiderkring, die een plaats krijgt in de Ridderzaal van het Muiderslot, tegenover de in 1852 door J.M. Kruseman geschilderde assemblage van de vroegere Muiderkring.